“Vi önskade en oas med många små rum där poolen skulle få en central plats”

HEMMA HOS
Vi följde med vår partner Bygg-Anders pool & byggnation till en vacker tegelvilla, på Tågaborg i norra delen av Helsingborg.
Här har Carl och Yessica byggt sin pooldröm, och resultatet blev en grönskande oas precis utanför Helsingborgs stadskärna.

Varför valde ni att bygga / renovera er pool?
Den befintliga poolen behövde verkligen ett ansiktslyft och det skulle säkerligen kosta en hel del. Vi ville samtidigt ta ett större grepp om hela trädgården och då föll det sig naturligt att bygga en ny pool samtidigt.

Hur resonerade ni kring er poolmiljö?
Vi önskade skapa en oas med många små rum där poolen skulle få en central plats men ändå inte ta allt fokus från trädgården. Trädgården och poolmiljön är en plats där vi idag njuter av en lugn kopp kaffe på morgonen, där barnen leker i poolen och spelar pingis med sina kompisar och där vi på kvällen njuter av ett gott glas vid poolkanten eller har vänner över på en middag.

Varför valde ni poolskyddet Starlight som poolskydd?
Den bidrog verkligen till den diskreta ”look” som vi var ute efter. Samtidigt är den väldigt enkel att hantera.

Den gråa färgskalan passade även väldigt bra in i vårt övriga poolmöblemang; stilren, kompakt och modern. Vi är väldigt nöjda med poolskyddet både hur det ser ut när poolen är öppen och stängd.

Om ni får lämna era bästa tips till blivande poolägare, vad skulle det vara?

– Även om man inte har möjlighet till drömprojektet så ska man ändå tillåta sig att drömma och tänka helhet sedan kan man alltid lägga upp det i etapper.

– Välj hantverkare med omsorg. Det är inte bara hantverket som är viktigt. För oss var det viktigt med personkemi och att man har en bra dialog under hela projektet. Någon som är lyhörd till önskemål men samtidigt kommer med smarta tips och idéer. Vi valde Bygg-Anders pool & byggnation och blev väldigt nöjda.

– Var noga med kravställning och engagera dig i projektet men lita sedan på experterna och låt de göra jobbet.