Går det att bygga en klimatsmart pool? Svaret är JA!

Du kan bygga en pool som är klimatsmart genom att noggrant planera inköp av material och utrustning. Gullberg & Jansson får din pool att prestera i form av värme, säkerhet, vattenkemi och rening!

STOMME -Två viktiga faktorer vid val av stomme är livslängd och konstruktion. En bra poolstomme ska vara välisolerad och ge dig glädje i flera år. Har du frågor och funderingar kring val av stomme, kontakta en av våra återförsäljare. 

VÄRME – Energibesparande poolvärmepumpar förlänger badsäsongen!
Våra poolvärmepumpar är WiFi- kompatibla*, tystgående och energibesparande. De är dessutom utrustade med det miljövänliga köldmediet R32, med ett lågt GWP (Global Warming Potential) och ca 70% lägre koldioxidpåverkan på klimatet. P- och S-serien är on/off-pumpar. Modellerna Q- och X-serien är utrustade med en steglös inverterkompressor för högsta möjliga värmeeffekt, verkningsgrad och energibesparande.
*P-serien är ej WiFi-kompatibel.

SÄKERHET – Förläng badsäsongen, förenkla skötseln och spara energi!
Med ett skjutbart pooltak förlänger du badsäsongen för din utomhuspool och får dessutom en extra uppvärmningskälla på köpet. Med våra pooltak minskar du energiförbrukningen och vattenavdunstning. Pooltaket skyddar mot löv, smuts och försurat regnvatten, vilket ger ett stabilt pH-värde i poolen och minskar din kemikalieförbrukning. Våra pooltak skyddar det käraste du har. Samtliga modeller är godkända enligt den franska säkerhetsstandarden NF P 90 309 som omfattar både säkerhet och bärighet.

VATTENKEMI – Vill du bada i kristallklart vatten? Då rekommenderar vi MagnaPool®!
Skonsamt mot hud och ögon – MagnaPool® bromsar den naturliga utvecklingen av bundet klor, så kallade kloraminer.Kloraminer består av ämnen som bidrar till obehaglig lukt, hudirritation och kliande ögon. I poolvatten renat med MagnaPool® -systemet badar hela familjen i ett mjukt och skonsamt poolvatten.

En ren, kristallklar pool – Med MagnaPool® badar du alltid i rent och kristallklart vatten. Tack vare naturliga klargörandeegenskaper i magnesiumbaserade Magna Minerals och den fina filtrering som sker genom glasmediet Crystal Clear, hålls ditt poolvatten kontinuerligtrent – genom hela säsongen.

Miljövänlig vattenbehandling – Filtermediet Crystal Clear, som används till MagnaPool®-systemet, består av fina glaskristaller. Glasmediet är inte mottagligt för bakterier och kräver mindre backspolning.
Vattenförbrukningen kan reduceras med upp till hela 75%. Med MagnaPool® får du en mineralbaserad vattenbehandling som inte kräver några tillsatta kemikalier, desinficeringsmedel eller andra produkter såsom klor, flockningsmedel etc.

MagnaPool® – bäst för både dig och miljön!

OBS Vid användning av MagnaPool® rekommenderar vi ej rostfria detaljer.

Kombinera ditt system med UV-rening!
Gullberg & Janssons UV-renare renar på ett effektivt och miljövänligt sätt poolvattnet. UV-C strålning reducerar effektivt bakterier samt bryter ner upp till 80% av poolvattnets kloraminer (bundet klor).

RENING
Poolens reningsverk består av cirkulationspump och sandfilter med filtermedium. Reningsverket är helt avgörande för poolvattnets kvalitet.
Vi rekommenderar – Filtermediet Crystal Clear som består av fina glaskristaller. Till skillnad från sand är glasmediet inte mottagligt för bakterier och kräver dessutom mindre backspolning. Vattenförbrukningen kan reduceras med upp till hela 75%.

Vi rekommenderar – En varvtalsstyrd cirkulationspump. Med den sparar du energi och filtreringen/reningen blir bättre.

Vi rekommenderar – En lätthanterlig och effektiv poolrobot. Med en robot från Zodiac är din pool alltid perfekt rengjord och redo för bad.